Opis forum
Tancerz ostrzy
Ach, ci Chińczycy.. Wszędzie wcisną jelenie rogi o0
Smocza-wladczyni napisał:
Podobnież Święty Jerzy <?> nie jestem pewna, ale ktoś wyjechał do krajów afrykańskich i zobaczył nosorożce. Pomyślał że to jednorożec
i stwierdził, że to jedna wielka bujda z ich urodą. Ostatnio zaś urodził się jeleń, któremu wyrósł jeden róg idealnie po środku. Jeżeli uznać takie przypadki to tak - jednorożce istnieją xD. Jeżeli chodzi natomiast o białe koniki ze ślicznym różkiem, gryzące kwiatuszki i kochające dziewice - to nie liczyłabym na nie w realnym świecie.
Aczkolwiek nie powiem - jednorożec, fajny zwierz
to właśn9ie takie przypadki stwarzają w wyobraźni ludzkiej ktora płata figle często takie stworzenia. Co innego potwierdzenie istnienia szczątkami
Tancerz ostrzy
Zobaczy konia, nad koniem gałąź i pomyśli - o ten koń ma dwa... No. Wiecie co.
shar-vampire napisał:
Zobaczy konia, nad koniem gałąź i pomyśli - o ten koń ma dwa... No. Wiecie co.
taka prawda wiesz wtedy kiedy powstawały te potwory było inne spojżenie na świat do tego niektóre zeczy poprostu ubarwiano by łądniej brzmaiły dlatego większosc z tych stwor o to tylko wytłumaczenia człowieka na to co nierozumiał. np. wampiry i upiory powstaly dlatego ze nie można bylo wytłumczyć niektórych jakże dziwnych pomorów
Ja słyszałam, ze chińskie jednorogi bardziej przypominały kozy ^^;
To ciekawe... ja zawsze jak widzę narwala, to przez myśl przebiegam i jedno: "O! To jest prawdziwy jednorożec."
Większość mitów o takich stworzeniach najprawdopodobniej związana jest z właśnie jakimiś osobliwościami genetycznymi, typu cielę z sześcioma nogami....
koń napisał:
Ja słyszałam, ze chińskie jednorogi bardziej przypominały kozy ^^;
To ciekawe... ja zawsze jak widzę narwala, to przez myśl przebiegam i jedno: "O! To jest prawdziwy jednorożec."
Większość mitów o takich stworzeniach najprawdopodobniej związana jest z właśnie jakimiś osobliwościami genetycznymi, typu cielę z sześcioma nogami....
może i stad się zwiął ośmionogi koń Odyna
W sumie historie o jednorożcach wcale nie musiały mieć podłoża w mutacjach genetycznych czy zwierzakach z gałęziami wystającymi zza głowy. Może po prostu ktoś zaczął opowiadać o pięknym, dzikim koniu, a potem, jak zwykle bywa, ludzie za każdym razem dodawali swoje elementy i "w praniu" koń dostał śnieżnobiałą sierść, złote koźle kopyta i róg
Tancerz ostrzy
I jadł ludzkie mnięsko jak się czyste panienki na miedzy skończyły?
Kiełki się skrzyżowały
Tancerz ostrzy
Jasne, miałam to na zoologii Chodzi o to, że u narwala jego kły rosną do przodu i zlepiają się w pewnym momencie, tworząc jednolity róg. Hm, albo siekacze. W każdym razie, ten róg to jeden wielki ząb jest.
shar-vampire napisał:
Jasne, miałam to na zoologii
Chodzi o to, że u narwala jego kły rosną do przodu i zlepiają się w pewnym momencie, tworząc jednolity róg. Hm, albo siekacze. W każdym razie, ten róg to jeden wielki ząb jest.
Siekaczeraczej nie tylko kly bo narwale to zwierzęta drapieżne a te nie posiadaja siekaczy.
Tancerz ostrzy
No, to to są skręcone kły.